Onze Afrikaanse en Caribische vrijwilligers zijn finalisten voor een Appeltje van Oranje, de jaarlijkse Koninklijke prijs uit handen van Koningin Maxima!

Uit 250 projecten hebben zij inmiddels een kans van 1/13 om te winnen! Maak jij het mede mogelijk?

Oproep


Prijs = Waardering voor wie jij bent

Met jouw stem maken de Positive Sisters & Brothers kans op dé Nederlandse prijs voor sociale projecten. Een Appeltje uit handen van Koningin Maxima zou voor de Positive Sisters & Brothers ongelooflijk veel betekenen. Stel je voor: een Koninklijke prijs in je nieuwe thuisland! Dat is de ultieme erkenning voor wie je bent en wat je als vrijwillig(st)er doet, mét je migratiegeschiedenis en mét hiv. Dat je dus in Nederland gezien en gewaardeerd wordt om je fantastische werk: als ervaringsdeskundige je mede-migranten ondersteunen bij hiv/aids. Bovendien laat je met de prijs aan Nederland zien wat een aanwinst je voor onze samenleving bent…
Die boost gunnen wij onze Positive Sisters & Brothers van harte! Daarom vragen we jou: doe ook mee!

Mentale kracht
Het thema van de Appeltjes van Oranje 2021 is dit jaar ‘Mentale Kracht’. En onze Positive Brothers & Sisters hébben mentale kracht! Dat bewijzen ze telkens weer: ze ondersteunen anderen terwijl ze het zelf ook niet makkelijk hebben. En dankzij de Positive Sisters & Brothers vinden ook de migranten met hiv/aids die zij begeleiden, weer hun levenskracht terug.

Wat houdt de prijs in?
Mochten de Positive Sisters & Brothers winnen, dan ontvangen ze een bronzen beeldje uit de handen van Koningin Máxima én € 15.000. Met dat geld willen we een spetterend weekend met en voor hen organiseren. In mei van dit jaar bestaat ShivA 20 jaar - wat een geweldig verjaardagscadeau zou deze prijs dan zijn! 

Maar nog véél belangrijker is dat deze prijs een bewijs van erkenning en waardering is. Waardering voor de Positive Sisters & Brothers. Maar óók voor alle migrantenvrouwen en -mannen met hiv die door hen begeleid worden. Het betekent dat je gezien wordt, mét hiv en mét je achtergrond uit een ander continent. Je wordt gewaardeerd om wie JIJ bent!

Zegt het voort
Wil jij dat de Positive Sisters en Brothers deze prijs uit handen van Koningin Maxima ontvangen? Stem dan nu op hen via stem.oranjefonds.nl/peers.
Dank je wel als je stemt en dit bericht ook deelt in je netwerk. Des te meer mensen op ze stemmen, des te meer kans onze Positive Sisters en Brothers hebben om te winnen.
Mail of app deze link daarom naar al je contacten, vrienden, familie en post het op zoveel mogelijk social media, dat kan ook via de Facebookpagina @positivesistersandbrothers. Like je onze pagina?
Of deel ons bericht met je netwerk via de ShivA-pagina van het Oranje Fonds met de buttons onder aan de pagina!

Let op: stemmen kan alleen maar tussen 11-20 januari 2021

ShivA Appeltjes van Oranje foto 1