De Wereld Aids Conferentie kwam naar Amsterdam. Ruim 18.000 mensen uit alle delen van de wereld, die zich bezighouden met onderzoek, met geneeskunde, met verpleging van mensen met Hiv en Aids. Ook mensen die zelf Hiv of Aids hebben en opkomen voor betere zorg of minder discriminatie. Hiv is ook in die landen zoals Nederland, waar mensen wel met medicijnen goed kunnen leven nog steeds een ziekte met een stempel. Een stigma. Prachtig om te zien hoe alle aanwezigen op de conferentie daartegen strijden. 

ShivA was volop aanwezig

ShivA mocht een mooie rol vervullen op de conferentie. Eerst al bij de tentoonstelling van Marjolein Annegarn over Stigma. Ook van mensen die bij ShivA betrokken zijn, hingen portretten, prachtig, eigenzinnig en levensgroot op het Museumplein.

Sjiva is heel blij met de benoeming van Winnie Byanyima, een vrouw van Afrikaanse afkomst, als nieuwe directeur van UNAIDS.

UNAIDS schrijft over haar benoeming:

"Ms Byanyima brings a wealth of experience and commitment in harnessing the power of governments, multilateral agencies, the private sector and civil society to end the AIDS epidemic around the world. Ms Byanyima has been the Executive Director of Oxfam International since 2013. Prior to that, she served for seven years as the Director of Gender and Development at the United Nations Development Programme."

‘Trust & Relations/Vertrouwen & Relaties’
Op 1 december (Wereld AIDS Dag) komen de migrantenmannen weer bij elkaar voor een ontmoetings- en empowerment dag.
ShivA verwelkomt een groeiende groep hiv-positieve mannen met Afrikaanse, Caraïbische, Aziatische en Midden-Oosten achtergrond.

Beste mensen,

Wat gaat de tijd toch snel! De jaarwisseling lijkt nog maar net achter de rug en het is al weer bijna februari! Maar het is nooit te laat voor wensen. We wensen je daarom van harte toe dat 2019 voor jou een jaar wordt vol warmte, liefde en vertrouwen. Misschien dat er ook momenten komen die verdrietig of moeilijk zijn. Weet in dat geval dat wij maar één telefoontje of App’je van je verwijderd zijn.

Bloesem

AIDS 2018 logo

 

De Wereld Aids Conferentie kwam eind juli naar Amsterdam en ShivA was volop aanwezig! Ruim 18.000 mensen uit alle delen van de wereld, die zich bezighouden met onderzoek, met geneeskunde, met verpleging van mensen met Hiv en Aids. Ook mensen die zelf Hiv of Aids hebben en opkomen voor betere zorg of minder discriminatie. ShivA was trotse deelnemer, lees ons verslag.
 

Life's questions - Levensvragen