De Wereld Aids Conferentie kwam naar Amsterdam. Ruim 18.000 mensen uit alle delen van de wereld, die zich bezighouden met onderzoek, met geneeskunde, met verpleging van mensen met Hiv en Aids. Ook mensen die zelf Hiv of Aids hebben en opkomen voor betere zorg of minder discriminatie. Hiv is ook in die landen zoals Nederland, waar mensen wel met medicijnen goed kunnen leven nog steeds een ziekte met een stempel. Een stigma. Prachtig om te zien hoe alle aanwezigen op de conferentie daartegen strijden. 

ShivA was volop aanwezig

ShivA mocht een mooie rol vervullen op de conferentie. Eerst al bij de tentoonstelling van Marjolein Annegarn over Stigma. Ook van mensen die bij ShivA betrokken zijn, hingen portretten, prachtig, eigenzinnig en levensgroot op het Museumplein.

Conferenties vooraf 

In het weekend waren Inga, Liako, Edmund en Everdien bij twee kleinere conferenties die aan de grote in de RAI vooraf gingen. De vrouwenconferentie, waar ook andere vrouwen van ShivA aan meededen en de Interreligieuze conferentie. Barrières afbreken en bruggen bouwen, dat was het thema. Er werd gepraat, geluisterd, gedanst, genetwerkt, gevierd.

Global Village 

file6Toen moest het echte werk in de Global Village nog beginnen! ShivA was gastvrouw van de Networking Zone for African Women: WE ARE FAMILY. Een prachtige ruimte hadden we daar. Helemaal vooraan, vlak bij het podium en tegenover de Hiv-vereniging. Een open gedeelte waar iedereen welkom was voor een praatje of een rustig moment om een armbandje te maken of iets te drinken. De charmante giraf gaf “free hugs” en is heel wat op Facebook verschenen! Ook konden mensen een zegen opschrijven. Een goede wens voor familie, vrienden, dokters of verpleegsters, je eigen lichaam, je leven met Hiv, en de hogere macht waarin je je vertrouwen stelt. Een plek om in alles wat er in zo’n hal en conferentie gebeurt even op adem te komen.

Ook hadden we een besloten ruimte. Mooi ingericht met Afrikaanse doeken. Een ruimte voor ontmoeting van Positive Sisters met allerlei vrouwen uit de hele wereld. Daar hielden we workshops, hebben we samen gegeten, gelachen, gehuild. 

Power of Love

Woensdagvond zijn we met een grote groep van ShivA gaan eten voor we naar de Power of Love gingen. Vrijdagmiddag werd de hal weer leeg gemaakt. Moe, maar een bijzondere ervaring rijker! Wat er allemaal nog uit voort gaat komen? We gaat het zien! 

netherlands 2018 jeffrey iac 001

PhotoByAlbinHillert AH1 9634

PhotoByAlbinHillert AH1 9648