Migranten vrouwen

Zijn er meer vrouwen zo als ik? Hoe leven die dan?
Waarom overkomt mij dit? Is hiv een straf van God/Allah?
Ik voel me zo alleen. Kan ik nu nooit meer kinderen krijgen?
Waarom geneest God mij niet?
Hoe wordt ik weer sterk en krijg ik weer hoop? Ik wil een mooi en goed leven!

Herken je deze vragen? Bij ShivA kan je je vragen in vertrouwen delen met Pastor Inga. Samen kan je zoeken naar nieuwe HOOP in je leven. Iedereen is welkom: christenen, moslims, atheïsten – het gaat om JOUW LEVEN: je eigen vragen en je eigen antwoorden. Op deze site kun je ook verhalen vinden van andere vrouwen die je nieuwe hoop geven. Of je kan je eigen verhaal vertellen. Je bent welkom als je ons wilt bellen, je bent welkom als je ons wilt mailen, je bent welkom als je bij ons wilt langskomen.

JE BENT WELKOM!

Ik ben niet meer alleen.

Ik was wanhopig, nu ben ik vol vertrouwen. Weet je, ik ben lange tijd heel, heel ziek geweest. Ik ben nog steeds aan het herstellen. Op het ShivA-weekend zag ik dat andere vrouwen met hiv een gewoon leven hebben, zij ondernemen van alles, net als ieder ander. Ik nam een besluit: ik moet ook doorgaan met mijn leven! Ik heb een leven!

Weet je wat ik ook geleerd heb op het weekend: ik kan zelfs nog een relatie krijgen. Ook met een partner zonder hiv. Ik hoef niet zo verlegen te zijn over wie ik ben. Hiervoor was ik bang, maar nu denk ik: ‘Het kan me niks schelen, dit is wie ik ben!’ Ze moeten me maar nemen zoals ik ben. Er is geen reden om me te verstoppen.

Ik pieker niet zoveel meer, ik kijk nu naar de toekomst. Ik ga ervoor om beter te worden en een normaal leven te leiden. Ik doe aan conditietraining. Ik ben zelfs voor mezelf gaan koken in het AZC, zodat ik eindelijk weer de gerechten uit mijn eigen land kan eten, alles wat ik lekker vind.
De mensen in mijn Nederlandse kerk zien het verschil. Ze zijn zo blij voor me.

Ook voor jou is er hoop! Lees verder op deze website!

Over gezondheid
Over geloof
Over familie
Over steun van een Positive Sister