een plek om door te praten
voor iedereen die met hiv leeft

some-english-info

verberg-hide-website

Wie is ShivA

Team matches kopieWie zijn de mensen achter ShivA? Wie krijg je aan de telefoon als je belt, wie beantwoordt je mailtje? Ons team bestaat uit vier vaste geestelijk verzorgers die voor je klaar staan. Zij kunnen je ook verbinden aan Positive Sisters en Brothers als je daar voor open staat. Neem je contact op als je de behoefte voelt?    

Inga Mielitz

Inga 9288 vierkant

Werkt sinds 1996 op het gebied van zingevingsvragen en spiritualiteit bij hiv/aids, eerst als aids-pastor in Rotterdam, sinds 2001 als geestelijk verzorgster en directeur van Stichting ShivA. Inga werkt op dinsdag, woensdag en donderdag. Ze is op die dagen bereikbaar op haar mobiele nummer: 06 4377 8713 of op kantoor: 020 6160 460 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Liako Oude Lansink

liako2Liako kun je aan de telefoon krijgen als contactpersoon van de Positive Sisters. Ze werkte als stagiair tijdens haar studie bij ShivA. Sinds juni 2017 is ze in dienst getreden. Liako was zelf al langere tijd Positive Sister en begeleidde Afrikaanse vrouwen die nieuw te horen krijgen dat ze hiv hebben. Nu ondersteunt ze andere Positive Sisters (er zijn er 45) bij hun contacten met nieuwe vrouwen in het hele land. Je kunt een prachtig filmpje bekijken over hoe zij heel open met haar hiv omgaat. Je kunt Liako bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Everdien Hagen

Everdien 9268 vierkantEverdien is al heel lang bekend met het werk van ShivA. Everdien heeft als dominee gewerkt in Den Haag en daar samengewerkt met mensen met hiv en aids. Ze zette zich in om meer bekendheid te geven aan wat het betekent met hiv te leven. In Den Haag heeft ze gewerkt in een multiculturele wijk en gemerkt hoe leuk en soms ook moeilijk het is om samen te werken met mensen van allerlei herkomsten en achtergronden. De laatste jaren heeft Everdien samen met een vriendin retraites georganiseerd voor overbelaste mantelzorgers. Bij ShivA werkt ze vooral met de Positive Sisters. Daarnaast begeleidt ze samen met Marjolein de retraites. Ze werkt op donderdag en dan kun je haar bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06 - 11 840 805.

Edmund Owusu

Edmund OwusuEdmund is geboren in Ghana en komt uit een gezin waar veel gezongen werd. Hij is eerst wiskunde docent geweest en later priester geworden. Hij wilde zijn leven delen met anderen en de wereld in, om veel andere mensen te ontmoeten. Op 3 mei 2014 is hij naar Nederland gekomen. Zo werd hij zelf een migrant. Hij woont nu met drie andere jonge priesters samen in een huis. Edmund heeft een aantal jaren als zeer betrokken vrijwilliger voor ShivA gewerkt en is sinds oktober 2019 in dienst bij ShivA.
Edmund is actief bij ShivA voor de Positive Brothers, een project voor Afrikaanse en Caribische mannen. Je kunt Edmund bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06 – 390 133 97, ook via WhatsApp bereikbaar.

 

Ondersteunend:

 • Miriam Elderhorst: Stafmedewerkster beleid en fondsenwerving
 • Annemarieke Blom: financiën
 • Marten Bos: trainer voor de Positive Brothers
 • Petra van Straaten: tekstschrijver en organisator evenementen 

Vrijwilligers ShivA

Er werken jaarlijks zo’n 70 – 80 vrijwilligers bij ShivA, voor allerlei vaste en losse taken:

 • Positive Sisters, Afrikaanse en Caribische vrouwen met hiv, die geïsoleerde Afrikaanse en Caribische vrouwen met hiv met raad en daad ondersteunen in het leren leven met hiv.
 • Vrijwilligsters die bijdragen leveren aan de weekends voor Afrikaanse en Caribische vrouwen met hiv, zowel aan het programma voor de vrouwen zelf als aan het kinderprogramma
 • Jarenlang heeft een vrijwilligersgroep gewerkt aan de voorbereiding en uitvoering van Aids Memorial Day
 • Ondersteuning en begeleiding van individuele cliënten
 • Fotografie
 • Vertaling
 • Administratieve en huishoudelijke taken
 • Klussen rondom het kantoor van ShivA

Bestuur ShivA

Voorzitter Hannie Treffers: De voorzitter van ShivA heeft ruim 40 jaar werkervaring binnen de Zorgsector. De laatste 10 jaar was zij directeur bij Vilans, waar zij in september 2018 met pensioen is gegaan. Nog steeds is zij actief in diverse toezichthoudende functies. Als voorzitter van ShivA zet Hannie Treffers zich vooral in voor de toekomstbestendigheid van ShivA.

Vice Voorzitter Anne Maljers: Vice-voorzitter Anne Maljers is directeur-bestuurder van Samenwerkingsverband de Eem en zet zich in voor passend onderwijs voor elk kind. Het bevorderen van kansengelijkheid en mee kunnen doen in gemeenschappen in Nederland en daarbuiten is haar belangrijkste drijfveer. Dat deed zij onder meer in de filantropie, ontwikkelingssamenwerking en internationale samenwerking in het onderwijs.

Penningmeester Loïc Aballéa: De penningmeester van ShivA is werkzaam als (business) controller bij Amerpodia, voorheen onder andere bij het Aidsfonds - STOP AIDS NOW! - Soa Aids Nederland.

Secretaris Patricia Heijdenrijk: Secretaris Patricia Heijdenrijk is directeur van Pharos, het expertisecentrum gezondheidsverschillen. Zij is opgeleid als antropoloog en werkte daarna zo'n 15 jaar als organisatieadviseur in de zorg. Vanuit Pharos zet zij zich in voor het vergroten van de toegankelijkheid en kwaliteit van preventie, zorg en ondersteuning voor mensen die laaggeletterd zijn of een vluchtelingen- of migratieachtergrond hebben. 

Lid Lode Wigersma: Was huisarts in Amsterdam 1979 -– 1997 in een praktijk met veel homoseksuele mannen en dus ook veel hiv/aids patiënten. Hij is vele jaren actief geweest in de Aids bestrijding. Onder meer door oprichting van de ‘homogroep gezondheidszorg Amsterdam’ in 1980, de SAD (voor hiv- en soa-voorlichting) en de SOA weekendpolikliniek voor homo’s in de jaren ’80. Tevens was hij actief in de ontwikkeling van het landelijk hiv/aids beleid, in onderwijs en onderzoek bij het AMC en als bijzonder hoogleraar extramurale Aids-zorg vanwege het Aidsfonds.
Van 2000 tot eind 2014 werkte hij bij de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst), eerst als directeur beleid, later als algemeen directeur.
En na pensionering als toezichthouder in de zorg (voorzitter VAV, dagelijks bestuur KAMG, bestuur Federatie voor Gezondheid, voorzitter RvT Flevoziekenhuis, voorzitter RvT Instituut Verantwoord Medicijngebruik, lid RvT Stichting Transparant). Sinds 2022 is Lode voorzitter van het Roze Stadsdorp Amsterdam.


some-english-info