Team matches kopieWie zijn de mensen achter ShivA? Wie krijg je aan de telefoon als je belt, wie beantwoordt je mailtje? Ons team bestaat uit vier vaste geestelijk verzorgers die voor je klaar staan. Zij kunnen je ook verbinden aan Positive Sisters en Brothers als je daar voor open staat. Neem je contact op als je de behoefte voelt?    

Inga Mielitz

Inga 9288 vierkant

Werkt sinds 1996 op het gebied van zingevingsvragen en spiritualiteit bij hiv/aids, eerst als aids-pastor in Rotterdam, sinds 2001 als geestelijk verzorgster en directeur van Stichting ShivA. Inga werkt op dinsdag, woensdag en donderdag. Ze is op die dagen bereikbaar op haar mobiele nummer: 06 4377 8713 of op kantoor: 020 6160 460 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Liako Oude Lansink

liako2Liako kun je aan de telefoon krijgen als contactpersoon van de Positive Sisters. Ze werkte als stagiair tijdens haar studie bij ShivA. Sinds juni 2017 is ze in dienst getreden. Liako was zelf al langere tijd Positive Sister en begeleidde Afrikaanse vrouwen die nieuw te horen krijgen dat ze hiv hebben. Nu ondersteunt ze andere Positive Sisters (er zijn er 45) bij hun contacten met nieuwe vrouwen in het hele land. Je kunt een prachtig filmpje bekijken over hoe zij heel open met haar hiv omgaat. Je kunt Liako bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Everdien Hagen

Everdien 9268 vierkantEverdien is al heel lang bekend met het werk van ShivA. Everdien heeft als dominee gewerkt in Den Haag en daar samengewerkt met mensen met hiv en aids. Ze zette zich in om meer bekendheid te geven aan wat het betekent met hiv te leven. In Den Haag heeft ze gewerkt in een multiculturele wijk en gemerkt hoe leuk en soms ook moeilijk het is om samen te werken met mensen van allerlei herkomsten en achtergronden. De laatste jaren heeft Everdien samen met een vriendin retraites georganiseerd voor overbelaste mantelzorgers. Bij ShivA werkt ze vooral met de Positive Sisters. Daarnaast begeleidt ze samen met Marjolein de retraites. Ze werkt op donderdag en dan kun je haar bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06 - 11 840 805.

Edmund Owusu

Edmund OwusuEdmund is geboren in Ghana en komt uit een gezin waar veel gezongen werd. Hij is eerst wiskunde docent geweest en later priester geworden. Hij wilde zijn leven delen met anderen en de wereld in, om veel andere mensen te ontmoeten. Op 3 mei 2014 bis hij naar Nederland gekomen. Zo werd hij zelf een migrant. Hij woont nu met drie andere jonge priesters samen in een huis en werkt als vrijwilliger bij ShivA.
Edmund is actief bij ShivA voor de Positive Brothers, een project voor Afrikaanse en Caribische mannen. Je kunt Edmund bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06 – 390 133 97. Hij zal meestal op donderdag op kantoor zijn, maar per mail, telefoon en WhatsApp bereik je hem ook op andere dagen.

Vrijwilligers ShivA

Er werken jaarlijks zo’n 70 – 80 vrijwilligers bij ShivA, voor allerlei vaste en losse taken:

  • Positive Sisters, Afrikaanse en Caribische vrouwen met hiv, die geïsoleerde Afrikaanse en Caribische vrouwen met hiv met raad en daad ondersteunen in het leren leven met hiv.
  • Vrijwilligsters die bijdragen leveren aan de weekends voor Afrikaanse en Caribische vrouwen met hiv, zowel aan het programma voor de vrouwen zelf als aan het kinderprogramma
  • Jarenlang heeft een vrijwilligersgroep gewerkt aan de voorbereiding en uitvoering van Aids Memorial Day
  • Ondersteuning en begeleiding van individuele cliënten
  • Fotografie
  • Vertaling
  • Administratieve en huishoudelijke taken
  • Klussen rondom het kantoor van ShivA

Bestuur ShivA

Voorzitter Hannie Treffers: De voorzitter heeft ruim 40 jaar werkervaring binnen de Zorgsector. De laatste 10 jaar was zij directeur bij Vilans, waar zij in september 2018 met pensioen is gegaan. Zij is nog steeds actief in diverse toezichthoudende functies. Als voorzitter van ShivA zet Hannie Treffers zich vooral in voor de toekomstbestendigheid van ShivA, zowel in financieel als inhoudelijk opzicht.

Penningmeester Loïc Aballéa: werkzaam als (business) controller, eerst in Frankrijk en sinds 1998 in Nederland. Rolde in de aidsbestrijding als buddy en werkte voor het Global Network op People Living with HIV/AIDS en later voor het Aids Fonds – STOP AIDS NOW! en Soa Aids Nederland. Werkt vanaf april 2015 bij De Nieuwe Liefde / Felix Meritis.

Kees Neefjes: is politicoloog en werkt als beleidssecretaris bij Verdiwel, de beroepsvereniging van directeur-bestuurders van lokale welzijnsorganisaties. Daarnaast is hij freelance journalist, beleidsschrijver en theaterregisseur. Als vrijwilliger was hij eindredacteur van het tijdschrift NL Buddy en betrokken bij de organisatie van de Aids Memorial Day. Zo brengt hij jarenlange kennis van de achterban en deelnemers aan activiteiten van ShivA mee.

Ria Heus: Ria de Heus was gedurende tien jaar directeur van Stichting Fonds NutsOhra, het fonds dat financiële ondersteuning geeft aan projecten in de gezondheidszorg. Vanuit deze functie kwam zij in aanraking met Stichting Shiva en raakte ze onder de indruk van de doelstelling en het werk van deze stichting.
Na haar vertrek bij het Fonds is zij toegetreden tot het bestuur van Stichting Shiva. Zij vervult naast haar functie bestuurlijke taken bij enkele andere stichtingen.