Wat doet shiva

Op zoek naar diepgang, zin en richting in je leven met hiv? Activiteiten voor mensen met hiv/aids en hun omgeving.

Leven met hiv, het maakt dat je na gaat denken. Allerlei grote vragen komen in je op. Ken je deze bijvoorbeeld?

Vragen over zin

  • Wat is voor mij nou echt belangrijk?
  • Hoe wil en kan ik mijn leven met hiv vorm geven?
  • Waarom overkomt mij dit?
  • Heeft het leven (voor mij) (nog) zin? Welke?
  • Ik ben bang om ziek te zijn, en ook om dood te gaan. Hoe ga ik daarmee om?

Misschien merk je dat je zoekt naar iets dat helpt of troost, een manier om jezelf te versterken. Maar wat werkt voor jou, en wat past bij jou? 

Vragen over spiritualiteit

  • Waar haal ik mijn kracht vandaan?
  • Wat troost mij, wat geeft mij moed?
  • Welke vormen vind ik daarvoor - meditatie, sporten, bidden, muziek...?

Als deze vragen je bezig houden, dan kan je bij ShivA terecht.

Individuele begeleiding

Er zijn momenten dat die vragen levensgroot aanwezig zijn. Bijvoorbeeld als je net gehoord hebt dat je hiv hebt, of als er iets ingrijpends verandert in je leven met hiv. Neem dan gerust contact met ons op, telefonisch, via deze site of de mail, of kom naar ons kantoor. We lopen graag een stuk met je mee.
Lees meer over onze begeleiding >>

Groepsactiviteiten

In onze groepsactiviteiten bieden we je de gelegenheid om met elkaar over die wezenlijke vragen uit te wisselen met anderen met hiv of mensen die nauw met hiv te maken hebben. We nemen de tijd om stil te staan bij hoe je posithiv kunt leven en welke weg ieder van ons daarin gevonden heeft. Om juist dat met elkaar te kunnen delen is een bijzondere ervaring.
Lees meer over onze groepsactiviteiten >>

Expertise inbrengen

Groepen en organisaties binnen het hiv-veld kunnen een beroep doen op de expertise van ShivA voor onderzoek, training of projectontwikkeling. 

Onze expertise: aansluiten bij de betekenis die leven met hiv heeft, de levensvragen die het oproept, en hoe daar posithiv mee te leven. Wij vinden daarmee de weg naar de meest geïsoleerde en kwetsbare groepen en hebben er verstand van hoe je hen kunt bereiken.

Onderzoeken naar de Positive Sister methodiek 

ShivA heeft de methodiek Positive Sisters ontwikkeld. Deze methodiek is onderzocht en beschreven in een aantal onderzoeken. Lees meer over deze onderzoeken >>

Publicaties

ShivA heeft een boek uitgegeven: Ik leef posithiv. Ben je er benieuwd naar? Interesse in andere artikelen? Lees meer over onze publicaties >>